Huisdieren Voedselbank

In ongeveer 50% van alle huishoudens, leven 1 of meerdere huisdieren.
Als er al onvoldoende bestedingsruimte is voor de dagelijkse boodschappen en vaste lasten, zijn de kosten voor de reeds aanwezige huisdieren ook niet meer op te brengen. Als sociale onderneming zien wij de meerwaarde van het hebben van een huisdier m.b.t bijvoorbeeld eenzaamheid, beweging en het verlagen van stress. Een huisdieren-voedselbank is dan ook een mooie aanvulling op de ondersteuning die wij bieden.

We weten allemaal dat het leven flink duur is geworden en dat het voor een aantal mensen heel erg moeilijk is om de eindjes aan elkaar te knopen. Gelukkig zijn er diverse vormen van ondersteuning zoals de Voedselbank en Mini Manna. Specifiek voor huisdieren was er in Doetinchem nog helemaal niets, en dit terwijl het hebben van een huisdier goed is voor het welzijn van ieder mens. Dat heeft ons ertoe gebracht dit kleinschalig initiatief van Saskia, onder de vleugels van onze stichting onder te brengen, zodat het verder naar behoefte kan groeien.
U bent ook van harte welkom om bv ongeopende dierenvoeding te doneren aan de Huisdieren Voedselbank Doetinchem. Financieel kan dat natuurlijk ook, door over te maken op onze bankrekening NL90INGB0003204541 o.v.v, ‘Huisdieren Voedselbank’
 

Wilt u meer weten over de werkwijze?

Neem dan contact op met Saskia Kuipers.
Dat kan via mail naar  huisdieren@minimanna.nl  of via een (persoonlijk) bericht op Facebook

HDV Doetinchem

Vooralsnog alleen beschikbaar in Doetinchem